Μητσοτάκης: Το προσφυγικό επιδεινώθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης

«Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τα hot spots, αν κι από μόνα τους δεν θα λύσουν το πρόβλημα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:49
08/02/2016
Μητσοτάκης: Το προσφυγικό επιδεινώθηκε από τους χειρισμούς της κυβέρνησης
6
loading

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου αν και είναι ξεκάθαρο, ότι η κατασκευή των hot spots από μόνη της δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα» υποστήριξε σήμερα στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το νησί στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει σήμερα ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης».

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης «για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ πρόβλημα». Ενώ, όπως τόνισε, «το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειάζεται τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη».

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα «και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε νωρίς το πρωί τον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ και συναντήθηκε με ομάδα κατοίκων ιδιοκτητών κτηματικών ελαιοκτημάτων γύρω από το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, τα οποία -όπως είπαν- έχουν καταστραφεί από πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν την είσοδο τους στο hot spot. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπάρχει η ανάγκη αποζημιώσεών τους από μεριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάτι τέτοιο θα το προωθήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε προς τη Σκάλα Συκαμνιάς αφού σταμάτησε για λίγο στο Μανταμάδο και προσκύνησε στον Ταξιάρχη.

Στη Σκάλα Συκαμνιάς συναντήθηκε με τις γνωστές γιαγιάδες, που βοηθούν τους πρόσφυγες, τις οποίες συνεχάρη για το ανθρώπινο έργο τους που ανέδειξε σε όλο τον κόσμο το ανθρώπινο πρόσωπο των Ελλήνων. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κατοίκους της περιοχής μέλη του συλλόγου των 140 κατοίκων του οικισμού.

Αργά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν αποβιβασθεί από σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο τους είχε διασώσει. Στη συνέχεια με άλλο σκάφος περιέτρεξε τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα πάρει μέρος σε σύσκεψη για το προσφυγικό, ενώ λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα θα κόψει τη βασιλόπιττα της ΝΟΔΕ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας σε προγραμματισμένη εκδήλωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ξκ δρ

  Μα το έλυσε ο Κυριάκος το μεταναστευτικό: συνέφαγε με τις γιαγιούλες της Λέσβου. Κατά τον ίδιο τρόπο που είχε επιλύσει και ως υπουργός τα οικονομικά προβλήματα του κράτους απολύοντας εν μια νυκτί μερικές χιλιάδες κόσμο! Την επόμενη βέβαια ημέρα όλοι είχαν επαναπροσληφθεί με δικαστικές αποφάσεις, γιατί ο Κυριάκος ούτε το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είχε διαβάσει (ίσως γνωρίζει το Αμερικάνικο). Πήγαινε παιδί μου καλύτερα για σκι στο Βελούχι....

 2. avatar xoxoxoxo

  Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, όπως και για τα υπόλοιπα, αλλά οι δανειστές. Είτε σύριζα, είτε εσείς ή οποιοσδήποτε φιλοευρωπέος, δεν πρόκειτε να αλλάξει τίποτα. Μόνο η κουτάλα θα αλλάξει χέρια, θα βολέψετε τους δικούς σας και τέλος. Δηλαδή τι;Εσείς θα κάνετε καλύτερη διαπραγμάτευση:)Λες και τόσες 10ετίες δεν σας μάθαμε τι κουμάσια είστε.

  1. avatar Απων

   ρε φίλε, τον τελευταίο χρονο έχει γίνει η απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας, οχι απο [...] αυτη τη φορά, αλλά απο παντελώς ανίκανους. Σε ένα μόνο χρόνο μας φεσώσανε επιπλέον 80 δις, καταστρέψανε την οικονομία με capital controls, διώξανε σε βουλγαρία - κύπρο τις ελάχιστες επιχειρήσεις που είχαν μείνει, διαλύσανε τις τράπεζες, καλέσανε εκατομμύρια μετανάστες (όχι πρόσφυγες) με την διεθνιστική πολιτική του όχι σύνορα, βγάλανε εγκληματίες απο τις φυλακές, και με το ασφαλιστικό εξαφανίζουν ολόκληρες τάξεις ανθρώπων και εσύ πιστεύεις ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιως? μάλλον δεν μένεις εδώ!

   1. avatar xoxoxoxo

    Εδώ μένω και βλέπω ότι έχουμε δρόμο ακόμα. 400 χρόνια οι Τούρκοι...1000 χρονια θα πληρώνουμε τις μίζες που δανειστήκαμε και πιθανότατα θα ξεπουλήσουμε τα πάντα. Οι προηγούμενοι παρέδωσαν την εξουσία κακήν κακώς στους χειρότερους και τώρα πρέπει να ξαναφέρουμε τους ανίκανους επειδή είναι λιγότερο κακοί;!Το δίλημμα είναι μόνο ένα. Δουλάκια της ΕΕ ή οργανώνουμε κράτος, όχι αποικία. Όποιος και να διαπραγματευτεί με την ΕΕ, τα ίδια θα του πούνε και αυτά θα εκτελέσει για να πάρει χρήμα. Δεν μας δανείζουν επειδή μας αγαπάνε, θέλουν να μας εκμεταλλευτούνε, συν του ότι το χρήμα που έρχεται το μοιράζονται τα γνωστά τζάκια του ελλαδιστάν.

 3. avatar Valar Morghulis

  Χα χα χα χα χα! Πόσο θείος του Ηλία μπορεί να είναι? Δλδ στη Τουρκία και την Ιταλία επιδεινώθηκε το προσφυγικό από τους λάθους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης?

 4. avatar Αντι

  Θ σ μαλώσω κουλη ασε και τ δικα σ έργα δεν είναι μακριά τ θυμάμαι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει