Τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που αναμένεται να υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή του νέου προέδρου.

«Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διεθνές πρακτορείο Reuters.

«Ο 47χρονος μεταρρυθμιστικής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες της χώρας, αναμένεται να κλιμακώσει τις πιέσεις ενόψει του Ασφαλιστικού» προσθέτει το διεθνές πρακτορείο.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας» τονίζει το γαλλικό πρακτορείο, αναφέροντας πως «ο νέος ηγέτης της ΝΔ αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας».

«Έναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην Πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του», προσθέτει το γαλλικό πρακτορείο.

Στην δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην στηρίξει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση αναφέρονται οι Financial Times.

Ο βρετανικός Guardian με εκτενείς αναφορές στην «πανίσχυρη πολιτική οικογένεια» από την οποία προέρχεται ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμά ότι αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Τσίπρα ενόψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα, επισημαίνει πως παρά τους βαρείς χαρακτηρισμούς του για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «ψεύτη», έχει αφήσει ένα μικρό παράθυρο για συνεργασία σε ζητήματα εθνικής σημασίας υπό προϋποθέσεις.