Η Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη» ανακοίνωσε σχετικά με την εκκένωση της πλατείας Συντάγματος:

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με συνεργεία καθαρισμού, φορτηγά, τη δημοτική αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα και διμοιριών των ΜΑΤ προχώρησε σε απελευθέρωση δημόσιου χώρου από αυθαίρετες κατασκευές.

Η είδηση θα μπορούσε να είναι ευχάριστη αν αφορούσε κάποιους από τους εκατοντάδες δημόσιους χώρους της πόλης μας που είναι κατειλημμένοι παράνομα εδώ και χρόνια από τραπεζοκαθίσματα, ολόκληρες κατασκευές, παράνομα σταθμευμένα οχήματα κ.α.

Όμως αφορά στην εκκαθάριση της πλατείας Συντάγματος. H δικαιολογία περί αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας είναι καταφανώς προσχηματική αν δει κανείς την συνολική απουσία δράσης της δημοτικής αρχής για τους δημόσιους χώρους της πόλης μας.

Επιπλέον, η επιχείρηση συνοδεύτηκε και από βία, κατασχέσεις προσωπικών αντικειμένων, συλλήψεις ακόμα και τουριστών. Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή έχει αναλάβει -ίσως στα πλαίσια του εθελοντισμού- και χρέη υποστήριξης της κατασταλτικής πολιτικής.

Για άλλη μία φορά, λοιπόν, ο Δήμαρχος Αθηναίων επιβεβαίωσε τον κανόνα, ότι το μόνο που αφυπνίζει την αποφασιστικότητα του είναι οι ανάγκες εξυπηρέτησης των επιλογών της κυβέρνησης.