Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στα πολιτικά τζάκια και στην οίηση.

Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας στη δευτερολογία της: «Έχω την τιμή να είμαι βουλευτής εδώ και 25 χρόνια. Από το έδρανο στο οποίο κάθεστε πέρασαν σπουδαίοι ηγέτες. Ουδείς δεν έχει επιδείξει τέτοια οίηση. Είναι νωρίς για επιδείξεις τέτοιου καισαρισμού. Όλοι όσοι έχουμε ασκήσει εξουσία παραδεχόμασταν ότι κάναμε νομοτελειακά λάθη».

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν εξίσου αιχμηρή για την οίηση, την έπαρση δηλαδή, και προκάλεσε σχόλια: «Με κατηγορήσατε για οίηση» είπε στην κυρία Μπακογιάννη  και συνέχισε: «Θα είχε κάθε δικαίωμα και θα ήταν δικαιολογημένη μια μικρή οίηση σε κάποιον που δεν προέρχεται από τζάκι και κατάφερε στα 40 του να γίνει πρωθυπουργός», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Σας επιστρέφω τα περί οίησης κ. Μπακογιάννη. Δεν είμαι από πολιτικό τζάκι και έγινα πρωθυπουργός στα 40 μου, ούτε καν αυτή την οίηση δεν έχω», είπε ο πρωθυπουργός.