Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας της κάλπης ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, «οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015, θα γίνουν στις αρχές του 2016».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016.

Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει, όμως, δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.

Μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος. «Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο διάσπασης. Για να γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μάθει να ζει και με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες μέσα στο Κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα πλαίσιο εσωκομματικής Δημοκρατίας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν βλέπω ενδεχόμενο εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει».