Σφοδρές βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πολύωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική μεταρρύθμιση. Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για προβληματική συνεννόηση σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

«Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία πέντε χρόνια απέδειξαν ότι δεν έχουν αίσθημα ευθύνης ούτε σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία έχει τις εσωκομματικές της διαδικασίες και το σέβομαι απόλυτα. Αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει. Σήμερα αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Το γεγονός πως διαφοροποιήθηκε και στο ασφαλιστικό και στη συνταγματική αναθεώρηση και στο προσφυγικό καθιστά δύσκολη τη συνεννόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, αναφερόμενος στα hot spots, είπε: «Ειδικά όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ εμφανίζεται να διαφωνεί για τα hot spots, τότε, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι δεν υπονομεύεται η κυβέρνηση αλλά η διεθνής θέση της χώρας». Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, δήλωσε ότι  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κρατούν υπονομευτική στάση

«Αυτοί που έχουν ψηφίσει μειώσεις συντάξεων πάνω από 40%, που υπέγραψαν το PSI, αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις στο διάλογο. Τους ζήτησα να συνταχθούν σε μια κοινή κόκκινη γραμμή χωρίς μειώσεις συντάξεων. Αρνήθηκαν. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης τους», είπε και κατηγόρησε τα δυο κόμματα ότι βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από τους συνταξιούχους. Ο κ. Τσίπρας, κατέληξε λέγοντας ότι όλοι θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη τους και πως η κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της χωρίς επώδυνες μειώσεις συντάξεων.