Ως προσπάθεια να συγκεραστούν οι θέσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί με τις αντιρρήσεις στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπως εκδηλώθηκαν στην επιστολή των 21 βουλευτών που ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ ), ερμηνεύεται η δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχου, με την οποία ανακοινώθηκε και επισήμως ο προγραμματισμός της συνεδρίασης του αρμοδίου ΚΤΕ για την προσεχή Τρίτη.

Η αναφορά του κ. Έξαρχου «ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο πλαίσιο κανόνων που θα διασφαλίζει ότι το ταξί θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πολίτες και οι ιδιοκτήτες ταξί θα ζουν με αξιοπρέπεια», καθώς και πώς είναι αυτονόητο να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία με άμεση έναρξη του διαλόγου, σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δίνει την δυνατότητα να «ηρεμήσουν» τα πνεύματα και να εξετασθεί με νηφαλιότητα και σε όλες του τις διαστάσεις το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι μεταξύ εκείνων που έχουν εκφράσει ενστάσεις για τον τρόπο που ανέκυψε το ζήτημα, θεωρούν ότι με τον εξαντλητικό θεσμοθετημένο διάλογο που προγραμματίζεται μπορεί να βρεθεί λύση.

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Υποδομών τόνιζαν ότι ο διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει και ο υπουργός έχει πραγματοποιήσει δυο συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ταξί, ενώ παρέπεμπαν στη χθεσινή δήλωση του υπουργού, Γιάννη Ραγκούση, για την προγραμματισμένη από ημερών σύγκληση του ΚΤΕ.

Επιπλέον, Οι ίδιες πηγές έδιναν έμφαση στην επιστολή που έστειλε ο σύνδεσμος των επιχειρηματιών στο χώρο του τουρισμού (ΣΕΤΕ) στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κοινοποίησε στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί νομικά εάν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν επιληφθούν άμεσα για τα αδικήματα που διαπράττονται από τους ιδιοκτήτες των ταξί.