«Αν το αποτέλεσμα της συνόδου είναι κακό για την Ελλάδα, τότε ο πρωθυπουργός θα πει ότι δεν συμφωνεί» υποστήριξε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος μίλησε για «εγωισμό»της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου εμφανίστηκε συγκρατημένος σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου, επέκρινε την Γερμανία και επεσήμανε ότι «λείπει η αποφασιστική θέληση και η υψηλού επιπέδου ηγεσία. Η Γερμανία αντιμετωπίζει την κατάσταση με εγωισμό, αντιμετωπίζει τα πράγματα γερμανικά και όχι ευρωπαϊκά».

Όπως είπε «η Ευρώπη έχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα και η ενοποιητική πορεία σταμάτησε μόνο στο νόμισμα. Είναι ατελές οικοδόμημα. Αν την Πέμπτη δεν εκδοθεί απόφαση θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο και ίσως δεν διατίθεται αυτός ο χρόνος για την Ευρώπη.

Για την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η Siemens κατά της Ελλάδας ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι «επιχειρεί να της αναγνωριστεί στη γερμανική δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρεώσεις» και πρόσθεσε πως «Τις επόμενες μέρες θα γίνουν όλα όσα πρέπει σε σχέση με το πρόστιμο».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ταξί επεσήμανε πως δεν ξέρει ποια στοιχεία έχει στα χέρια του ο κ. Ραγκούσης και τον οδήγησαν σε αυτή τη διαφορετική στάση ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η υπόθεση πρέπει να τελειώνει γρήγορα». Ο κ. Καστανίδης συνέστησε αυτοσυγκράτηση στους ιδιοκτήτες ταξί.