Τιμή στο ιστορικό παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση, αλληλεγγύη και αυτοσυνειδησία, είναι το μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Όταν στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου μια βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση έθρεψε το φίδι του φασισμού, ήταν η ώρα των λαών της να αναλάβουν να στείλουν οικουμενικά, ισχυρά και πάντα επίκαιρα μηνύματα, υπεράσπισης της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης τους. Σε αυτόν   τον αγώνα, ο λαός μας έδωσε δυναμικά ξανά το παρών με αγώνες και θυσίες, όπως πάντα   στην πολύπαθη και μακραίωνη ιστορία του» λέει η κ. Γεννηματά.

Και προσθέτει: «Αγώνες και θυσίες που   δικαιώθηκαν όσες φορές, καταφέραμε να είμαστε ενωμένοι, με πίστη στην προσπάθεια και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας. Μέρες σαν σήμερα   μνημονεύουμε και τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της δικής μας γενιάς   να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση, αλληλεγγύη και αυτοσυνειδησία».