«Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία. Δεν κάνει δημόσιες σχέσεις με την τρομοκρατία, δεν κάνει πολιτική καριέρα με την τρομοκρατία» διαβεβαίωσε στη Βουλή ο Χρήστος Παπουτσής θέλοντας να διαψεύσει με κατηγορηματικό τρόπο την εκτίμηση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι παρατηρείται κωλυσιεργεία στην υπόθεση της “Σέχτας Επαναστατών” και της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «απόλυτο και πραγματικό ενδιαφέρον από μεριάς της Πολιτείας» και πρόσθεσε: «Έχουμε ανοιχτό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία. Ό,τι πληροφορίες υπάρχουν, μεταφέρονται πάντα στη δικαιοσύνη ώστε αυτή να κάνει τη δουλειά της. Και ότι στοιχεία υπάρχουν για την υπόθεση έχουν δοθεί στη δικαιοσύνη ή έχουν ενταχθεί μέσα στην αξιολόγηση. Στην υπόθεση αυτή βέβαια δεν είχαμε συνεισφορά αντίστοιχη με άλλες υποθέσεις. Παρόλ’ αυτά, η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε ότι πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια και σχολίασε:
«Για την υπόθεση της Σέχτα φαίνεται να υπάρχει μια κωλυσιεργία.Υπάρχει ένα σηκωμένο χειρόφρενο που δεν μπορώ να το προσδιορίσω.Τι συμβαίνει με το έγγραφο των wikileaks που ανέφερε πως τα ονόματα της Σέχτας ήταν γνωστά;»

Ούτε οι αμερικανικές υπηρεσίες ούτε κανείς άλλος φορέας έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των εγγράφων αυτών, απάντησε ο κ. Παπουτσής και τόνισε:

«Η κυβέρνηση δεν παίζει σε καμία περίπτωση.Η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική έρευνα, οπότε δεν αφορά την αστυνομία.Θα ενημερώσω όμως γραπτώς πότε ολοκληρώθηκε η κάθε έρευνα, ένα προς ένα σημείο”.
Πάντως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετέφερε την πληροφορία ότι 2 ώρες πριν τη δολοφονία το θύμα μιλούσε με κορυφαίο επιχειρηματία της χώρας».

«Γιατί δεν τον καλέσατε τόσο καιρό να σας πει τι έλεγαν; Έφερα το θέμα για να λυθεί το χειρόφρενο», κατέληξε.