Σφαγή με απίστευτους διαλόγους στη Νέα Δημοκρατία

Οι φόβοι για νοθεία οδήγησαν στην έκρηξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Τα... «γαλλικά» και οι απειλές για μηνύσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:26
14/10/2015
Σφαγή με απίστευτους διαλόγους στη Νέα Δημοκρατία
9
loading

Με ξεδίπλωμα της... αστικής ευγένειας με μετωπικές συγκρούσεις, απίστευτο υβρεολόγιο και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη διαδικασία στον αέρα, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κούρσα της διαδοχής, συνεχίστηκε το σίριαλ της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στη Νέα Δημοκρατία. Μήλον της έριδος, όπως και τις προηγούμενες φορές αποτέλεσε το αντίτιμο της συμμετοχής των μελών της ΝΔ στην εκλογική διαδικασία, αλλά κυρίως το θέμα της επιλογής της εταιρίας που θα διεξαγάγει την εκλογή.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στην οποία έχει προσκληθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, όπου κεντρικό θέμα θα είναι η στάση του κόμματος στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι μετά από τα χθεσινά έκτροπα, τα εσωκομματικά θα μονοπωλήσουν την ΚΟ.

Επί της ουσίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο στην ΚΕΦΕ, αμφισβητεί την τήρηση των κανόνων, θέτοντας ευθέως θέμα αξιοπιστίας της εκλογικής διαδικασίας. Συνεργάτες του κατηγορούν ευθέως τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και σημειώνουν ότι έτσι όπως «μεθοδεύονται» τα διαδικαστικά εκφράζονται έντονες ανησυχίες για νοθεία στις εκλογές.

«Δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες», δήλωσε αργότερα ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ προηγουμένως είχε κατηγορήσει ευθέως τον κ. Παπαμιμίκο.

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης, είναι ότι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τζιμάρας, απείλησε με μήνυση και αγωγή τον κ. Μεϊμαράκη για κάποιους χαρακτηρισμούς που του απηύθυνε.

Τι συνέβη στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Όλα ξεκίνησαν με ένα έντονο και θορυβώδη διάλογο του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με μέλη της ΚΕΦΕ, ο οποίος αφού διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ήταν σε εξέλιξη, ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει, όπως και έγινε.

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει», είχε δηλώσει προηγουμένως σε δημοσιογράφους ο κ.Μεϊμαράκης.

Μπαίνοντας στην αίθουσα της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ο κ. Μεϊμαράκης σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του Ανδρέα Παπαμιμίκου και Τσιμάρα, κάνοντας λόγο για «καθυστερήσεις ώστε να μπαλώσουν τις μαϊμουδιές». Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για βαρύτατες εκφράσεις κατά των Παπαμιμίκου και Τσιμάρα, όπως «αρχ...α», μαλ...ς, «μ...να» και «θα σας γ....ω», ενώ απευθυνόμενος στον εκπρόσωπό του φέρεται να είπε «πάμε να φύγουμε από αυτό το μπ....λο» Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη άφηναν αιχμές για την επιλογή της εταιρίας που θα κάνει τις εκλογές από τον Παπαμιμίκο και το οικονομικό κόστος της διαδικασίας, ενώ σημείωναν ότι με τον τρόπο που μεθοδεύει η όλη εκλογική διαδικασία είναι διαβλητή.

Λίγα λεπτά μετά, γύρω στις 15:30, και αφού είχε διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι θα συνεδριάσουν ξανά στις 16:00.

Από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής: «Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις».

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σπυρίδων Χρυσοφώτης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε: «Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει για το θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε από τη μεριά του πως «κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Η απειλή για μήνυση του Τζιμάρα στον Μεϊμαράκη

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δήλωσε: «Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Τι απαντά ο Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε την απάντησή του για το συμβάν στην ΚΕΦΕ και τις κατηγορίες εναντίον του ότι σκόπιμα τορπιλίζει τη διαδικασία των εκλογών στη ΝΔ, με απάντηση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης.

«Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που αδίστακτα επιβάλλει καταιγίδα φόρων, περικοπές συντάξεων και μείωση του λαϊκού εισοδήματος δεν θα επιτρέψω να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Απαίτησα όλες οι διαδικασίες να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα. Δεν ανέχομαι παρασκήνια και σκοπιμότητες.

Απαιτώ να προχωρήσει η διαδικασία για τη μηχανογραφική υποστήριξη των εκλογών με ανάρτηση των προδιαγραφών στο διαδίκτυο ώστε να υπάρξει άπλετο φως για τη διασφάλιση και την εγγύηση της ψηφοφορίας. Ως πρόεδρος της ΝΔ έχω αποφασίσει να μην ανεχτώ διαδικασίες που εκθέτουν το κόμμα και πληγώνουν τους Νεοδημοκράτες», καταλήγει σε δήλωσή του ο κ. Μεϊμαράκης.

Χαμηλοί τόνοι από Παπαμιμίκο

Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε ότι γεγονότα όπως τα σημερινά, αν και ατυχή, συμβαίνουν και δεν υπάρχει κανένας λόγος και ούτε είναι παραγωγικό να τα σχολιάσει αυτή τη στιγμή.

«Αλλού είναι η ουσία. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα και το αύριο της παράταξης», ανέφερε.

Πρόσθεσε επίσης ότι όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων έχουν ήδη καταλήξει στην ανακήρυξη των υποψηφίων, στην ημερομηνία των εκλογών, στον προσδιορισμό των εκλογικών κέντρων και τμημάτων και ότι ως εκλογικοί κατάλογοι θα χρησιμοποιηθούν αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών.

Για τις τεχνικές προδιαγραφές είπε ότι εξαρχής έχει συσταθεί σχετική τεχνική επιτροπή (ξεχωριστά από την ΚΕΦΕ) με εκπροσώπους των υποψηφίων η οποία έχει ήδη προδιαγραφές που απαιτούνται για την υλοποίηση της ψηφοφορίας και οι οποίες θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Ο κ. Παπαμιμίκος ξεκαθάρισε ότι η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας δεν είναι αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ.

Συμπλήρωσε ότι από την αρχή και πολύ πριν τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα και από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων πως η επιτροπή προμηθειών του κόμματος θα αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

«Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας θα συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας ολοκληρώνοντας τις θεσμικές διαδικασίες με πιστή τήρηση του καταστατικού προκειμένου να οδηγηθούμε στη δημοκρατική έκφραση των μελών και των φίλων της ΝΔ», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΝΔ.

Οι αποφάσεις

Σύμφωνα με τις αποφάσεις, που βρήκαν σύμφωνους τους εκπροσώπους των τριών ανθυποψηφίων του προέδρου της ΝΔ, κυρίων Άδωνη Γεωργιάδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα, θα ισχύσουν τα εξής:

- Στην ιστοσελίδα του κόμματος θα αναρτηθεί, μαζί με τις τεχνικές προδιαγραφές στις οποίες κατέληξε το αρμόδιο τμήμα της ΝΔ, η προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή, με κλειστές προσφορές, για την επιλογή της εταιρίας που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

- Οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι μειωμένες σε σχέση με το 2009 κατά 10% και θα φθάσουν τις 1.300 και θα στηθούν σε 900 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

- Η συνδρομή που θα καταβάλουν τόσο τα μέλη όσο και εκείνοι που θα προσέλθουν την ημερομηνία της εκλογής θα είναι ενιαία στο ύψος των τριών ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar drfp

  το θεματακι δεν είναι τα λεφτα...ο βαγγελας μολις εμαθε ότι από την αμερικανικη πρεσβεια δοθηκε το χρισμα στον τζιτζικωστα.....δοθηκε και γραμμη στην εκκλησια κτλ κτλ...αποτερος σκοπος η διασπαση της νδ και η ιδρυση νεου κεντρωου κομματος από τους διαφωνούντες.....ο βαγγελης απλα δεν τα γουσταρει αυτά...

 2. avatar μίκυς θεοδωρόπουλος

  αχαχαχα πάλι για τα λεφτά δαγκώνονται οι μασωνοδεξιοί

 3. avatar Τασος Καποιος

  Εφόσον προσπαθούν να "κονομήσουν" κάποιοι ακομα και απο τις εσωκομματικές διαδικασίες φανταστήστε τι γινόταν όταν ήταν κυβέρνηση..........

 4. avatar Paul

  οκ αφου επιμενετε να καλυπτετε τον ρειτζερ και να γραφετε συνεχως το ευγενεστατο "θορυβωδης διαλογος" που ανακαλυψατε απο χθες που εγινε της ποπης στη νουδουλα...

  παρτε ολο το διαλογο για να θυμηθουμε τι σημαινει δεξια...
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ «εισέβαλε» στο γραφείο του πρώτου ορόφου της Συγγρού, όπου πραγματοποιούνταν μια ακόμη πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. «Πού είναι ο Αμπατζόγλου;» ρώτησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις άνοιξε με πάταγο την πόρτα. Και, μόλις εντόπισε τον εκπρόσωπο του, πρόσθεσε: «Πάμε να φύγουμε, Θόδωρε. Δεν θα μείνουμε εδώ να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που εξευτελίζει τους Νεοδημοκράτες».

  Στο ερώτημα παρισταμένων για το «τι εννοεί», ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις, όπως «αρχ...», «μαλ...», «μουν[...]πανο» κατά των κυρίων Παπαμιμίκου και Τσιμάρα. Τους δύο αυτούς, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις στην ΚΕΦΕ.

  «Τρώνε σκοπίμως το χρόνο, για να καλύψουν τις μαϊμουδιές που ετοιμάζουν με την εταιρεία που έχουν ήδη επιλέξει για να βγάλουν λεφτά, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουν» ήταν ο ισχυρισμός του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη.
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 5. avatar Ανδρεας

  Τι κατανατια κι αυτη ρε παιδια, να εχουμε μια κυβερνηση ψευτων κι ερασιτεχνων, που πανε με το στυλ παμε ετσι κι οπου μας βγαλει κι απο την αλλη μια αντιπολιτευση που στην κρισιμη ωρα δεν εχει εντερα να ασκησει ελεγχο κλπ!

  1. avatar Giannis Agiannis

   Έλεγχο ; Πότε υπήρξε αντιπολίτευση που έκανε πραγματικό έλεγχο ; Αφού μαζί τα τρώνε

 6. avatar Ιονιο

  Παπαμιμίκο, Τζιμάρα και λοιποί ανεγκέφαλοι αυτή τη στιγμή ο μόνος έμπειρος και σοβαρός να οδηγήση τη ΝΔ και την πατρίδα στην ανάσταση και απαλαγή από τα αριστερά τρωκτικά που τα λάθη Σαμαρά-Βενιζέλου έφεραν στην κυβέρνηση είναι ο Βαγγέλης. Λοιπόν είτε φεύγετε από τη ΝΔ ή μένετε και υποστηρίζετε το συμφέρον του λαού. Τελεία και παύλα.

  1. avatar LickMyBalls

   Ναι... Μόνο ο Βαγγελακης...Πόσο χαμένος είσαι...

   1. avatar Ο Βαγγέλης…

    ...είναι η ελπίς του Έθνους και οποιαδήποτε αντίρρησις επί του ζητήματος τούτου δεν συνάδει με άτομον οξυδερκές και διανοητικώς εντάξει.

    Γκε γκέ;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει