Την επιλογή του να στηρίξει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε ο βουλευτής του κόμματος, Νικήτας Κακλαμάνης, σε σημερινές του δηλώσεις στον Βήμα FM.

«Έχω επιλέξει να στηρίξω πολιτικά τον κ. Μεϊμαράκη. Να ξεκαθαρίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Και να υπάρξει σαφές κείμενο, πάνω σε αυτό το θέμα. Η ηγεσία που θα επιλεγεί, πρέπει να είναι ικανή, με σαφήνεια, χωρίς λαϊκισμούς, να υλοποιήσει αυτή την ιδεολογική ταυτότητα, να δημιουργήσουμε εικαστική και λεκτική ταυτότητα, ικανή να ελκύσει ξανά τους νέους. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας νέων ανθρώπων, που με φαντασία, με φρεσκάδα κι αμεσότητα, να κερδίσουν τα κοινωνικά δίκτυα. Είναι ο βασικότερος λόγος που επέλεξα να τον στηρίξω (σ.σ.: ότι μπορεί να διαφυλάξει την ενότητα στη ΝΔ)», σημείωσε σχετικά.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος εκτίμησε ότι δεν θα είναι πάνω από τέσσερις. «Δύο δεδομένες, του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα και πιθανότατα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη. Αυτή την εικόνα έχω. Η ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια επί ενάμιση μήνα να είναι ακέφαλη εντός Βουλής. Πρέπει το αργότερο, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να τελειώσουμε. Δηλαδή, είναι τραγικό λάθος να βρούμε τον αντι-Τσίπρα. Δηλαδή, τι να βρούμε; Κάποιον σαν τον Τσίπρα που να μπορεί να τον αντιμετωπίσει; Εγώ δεν θέλω αρχηγό στη ΝΔ κάποιον που να λέει μόνο ψέματα…», ανέφερε.