Μέχρι τέλος του μήνα το ν/σ για τα δημοψηφίσματα

Τις θεσμικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ παρουσίασε ο Χ. Καστανίδης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:48
07/07/2011
Μέχρι τέλος του μήνα το ν/σ για τα δημοψηφίσματα
1
loading

Έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών που αποκλείονται από το Σύνταγμα. Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης, κατά τη συνάντησή του, σήμερα, με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ή σε άλλο θα συμπεριληφθεί το θέμα του Πόθεν Έσχες των πολιτικών προσώπων. Ο κ. Καστανίδης, αναφέρθηκε και σε άλλα νομοσχέδια που ,αναμένεται να παρουσιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, καθώς και τον έλεγχο και τις δαπάνες τους κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη μορφή του νέου εκλογικού νόμου, είπε πως αυτή θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με όλα τα κόμματα. Αν υπάρξει σύμπνοια, δηλαδή αν ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών και εφαρμοστεί αμέσως ή αν ψηφιστεί μόνο από το κυβερνών κόμμα και εφαρμοστεί από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar KatDelBar

    Πλύν των δημοσιονομικών θεμάτων χαχαχαχα. Τα δημοψηφίσματα θα επιτρέπονται για διάφορα κοινωνικά θέματα όπως : Να φοράνε οι γυναίκες ολόσωμα μαγιώ η μπικίνι? Να επιτραπεί η ευθανασία η προτιμάται να πληρώνετε συντάξεις?κ.ο.κ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει