Επιταχύνεται η σύγκληση των πειθαρχικών οργάνων

Σκοπός να ελεχθούν όσοι υπάλληλοι κατηγορούνται για παραπτώματα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:34
30/09/2015
Επιταχύνεται η σύγκληση των πειθαρχικών οργάνων
2
loading

Την επιτάχυνση σύγκλησης των πειθαρχικών συμβουλίων, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων εκατοντάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο προκάτοχός του και νυν υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε δηλώσεις τους έπειτα από σχετική συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

Από τις αρχές του έτους υπήρχαν 903 περιπτώσεις υπαλλήλων που έπρεπε να ελεγχθούν, ενώ σήμερα εκκρεμούν 460 υποθέσεις για τις οποίες θα πρέπει να συνεδριάσουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια. Αυτά έπρεπε να είχαν συνεδριάσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη κυρίως λόγω της προκήρυξης και διεξαγωγής των εκλογών. Γι’ αυτό το λόγο, όπως ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης, θα δοθεί νέα παράταση πριν από την άρση της αργίας των υπό έλεγχο υπαλλήλων.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στη σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας, όπου θα γίνει προσπάθεια οι περιπτώσεις αυτές να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

«Η εντολή που έχει δοθεί σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία είναι να επισπευσθεί η σύγκληση των πειθαρχικών συμβουλίων έτσι ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα κάλυψης οποιασδήποτε παρανομίας ή φαινομένου διαφθοράς στο Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο κ. Κατρούγκαλος, τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, για τους οποίους συνήθως χρησιμοποιείται ο όρος «επίορκοι», αφορά ανθρώπους που δεν έχουν καταδικαστεί αλλά κατηγορούνται για πειθαρχικά αδικήματα, επομένως βρίσκονται ακόμη στη φάση της διερεύνησης τόσο για την πειθαρχική όσο και την ποινική κατηγορία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

    Μου θυμίζουν την περίπτωση των ΚΤΕΟ που γίνεται χαμός λόγω λήξεως της ημερομηνίας ελέγχου των οχημάτων. Αθάνατη Ελλάδα.

  2. avatar Serapis

    Με τον νόμο κατουρούγκακου-παρασκευόπουλου βρίσκονται στις θεσάρες τους με τον μισθό τους να καταβάλεται μέχρι δεκάρα !

    Μαύρο στις τράπεζες, μαύρο στα σχολεία, μαυρο στα πανεπιστήμια, μαύρο στο δημάσιο (η δημοσιουπαληλική συνομοσπονδία δεν ξέρει τίποτα), ...

    Μαύρο στα όνειρα των παιδιών μας από τους \"σωτηράκηδες του τσίριζα\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει