Στο τρίπτυχο «διάλογος-ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης-αποδικαστηριοποίηση» θα κινηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως προανήγγειλε στην πρώτη συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Παπαϊωάννου είπε:

-Για τους προπηλακισμούς των βουλευτών: «Η βία απ΄όπου και αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της δημοκρατίας. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και σκληρές νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά πολιτικά και ιδεολογικά. Θα ήθελα ο κύριος Τσίπρας ως πρόεδρος μιας μεγάλης κοινοβουλευτικής ομάδας με πολλές συνισταμένες να αποδοκιμάσει και κάποιον που είναι γραμματέας ή προβεβλημένο στέλεχος. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ».

-Για τον κόσμο που παραμένει στην πλατεία Συντάγματος: «Δεν τους δικαιολογώ που είναι εκεί, δεν λέω να μην γίνονται διαμαρτυρίες, που είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, αλλά αυτή η εικόνα αδικεί τη χώρα μας. Ο δήμος Αθηναίων ας πάρει πρωτοβουλίες όχι στη λογική να μην υπάρχει κίνημα, αλλά να μη δίνουμε την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας».

-Για τα στημένα παιχνίδια: «Να προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο, ας αφήσουν τους δικαστές με ευθυκρισία να κάνουν τη δουλειά τους».

-Για τη διαμάχη εφημεριδοπωλών-πρακτορείων διανομής τύπου: «Αλίμονο αν αμφισβητηθεί η ελεύθερη κυκλοφορία του τύπου. Υπάρχουν θεμελιώδης λειτουργίες της δημοκρατίας, όπως ο Τύπος. Να διαμαρτυρηθούν μια μέρα οι εφημεριδοπώλες το καταλαβαίνω, αλλά να συνεχίζουν ως έλληνα πολίτη με βρίσκει απέναντι».