«Όποιος βγαίνει σε μία εκλογική διαδικασία βγαίνει για να κερδίσει. Και εγώ βγαίνω για να κερδίσω», δήλωσε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real FM για την πρόθεσή του να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα πω στην ελληνική κοινωνία αυτά που πρεσβεύω. Πάνω-κάτω με ξέρουν, γιατί εγώ δεν κρύβομαι. Αυτό που βλέπετε, αυτό είμαι. Άλλοτε με τα καλά μου και άλλοτε με τα κακά μου. Θα πω ένα παράδειγμα: μια κακή μου στιγμή ήταν ο μεγάλος μου τσακωμός με τον Γιώργο Παπαδάκη τότε, που τη λύσαμε την παρεξήγηση σήμερα. Μια καλή μου στιγμή, ίσως η καλύτερή μου στην τηλεόραση ήταν στον eniko όταν κάναμε εκείνη την εκπομπή την πρώτη που ήμουν υπουργός Υγείας. Αυτός είμαι. Με τα καλά μου και με τα κακά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω από πίσω μου συστήματα, δεν έχω τις κομματικές γνωριμίες, δεν είμαι στην κομματική επετηρίδα, εργάζομαι από τα νεανικά μου χρόνια, έζησα τη βιοπάλη σε σχετικά αντίξοες συνθήκες όταν έχασα τους γονείς μου, έφτασα να είμαι βουλευτής και υπουργός, με ξέρετε. Αυτός είμαι. Θέλετε μία ΝΔ που θα μπορεί καθένας από εσάς να είναι αρχηγός της; Αυτός είμαι εγώ. Δεν θέλετε; Μην ψηφίζετε, ψηφίστε κάτι άλλο, φίλοι θα είμαστε», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο ερώτημα ακροατή αν σε περίπτωση ήττας του εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, από κοινού με τον Μ. Βορίδη και τον Θ. Πλεύρη, στα δεξιά της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν είναι η υποψηφιότητά μου, ούτε θέλω να εκλαμβάνεται η υποψηφιότητά μου ως ένα είδος φράξιας με τον φίλο μου τον Μάκη Βορίδη. Είμαστε δύο διακριτές πολιτικές προσωπικότητες που έχουμε ταυτότητες σε ορισμένα θέματα και διαφωνίες σε άλλα. Σε κάθε περίπτωση, το τονίζω και θέλω να ακουστεί με πολύ δυνατή φωνή, καμία περίπτωση από μένα να περνά έστω και από το μυαλό μου μακριά η διάσπαση της ΝΔ».

«Γιατί είναι εποχή συσπείρωσης. Εγώ ήρθα από αλλού στη ΝΔ, διότι πιστεύω ότι τώρα πρέπει να μεγαλώσει αυτή η παράταξη για να νικήσει την Αριστερά. Τι νόημα θα είχε να έχουμε 2-3-4 κόμματα στη δεξιά ή στην κεντροδεξιά και να κερδίζει ο κ. Τσίπρας και να παίρνει το μπόνους των 50 εδρών; Απολύτως κανένα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τη ΝΔ μεγάλη, ενωμένη και ισχυρή. Και τονίζω από εμένα πλήρης σεβασμός στις διαδικασίες και στο αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την πρόθεση του Απόστολου Τζιτζικώστα να είναι υποψήφιος και στο ερώτημα για το αν ο αρχηγός της ΝΔ μπορεί να είναι εξωκοινοβουλευτικός, ανέφερε: «Έχω αποφασίσει σε αυτή τη διαδικασία να μιλάω μόνο για τη δική μου υποψηφιότητα. Θεωρώ ότι κάθε υποψηφιότητα έχει τα συν και τα πλην της. Όλα αυτά θα τα κρίνει το εκλογικό σώμα. Μια και με ρωτάτε ειδικά για τον κ. Τζιτζικώστα πρέπει να σας πω ότι για να πάρει ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα που πήρε στις περιφερειακές εκλογές, κάτι καλό κάνει εκεί. Άρα δεν τον απαξιώνω καθόλου. Για μένα το μείζον είναι όταν εξέλθουμε από αυτή τη διαδικασία να είμαστε όλοι αγαπημένοι και ενωμένοι γιατί θέλουμε τη ΝΔ μεγαλύτερη και όχι μικρότερη».