«Ελπίζω να μην ευτελισθεί η διαδικασία και μέσω αυτής μία παράταξη, που έχει μεγάλη ιστορία και πρόσφερε πολλά στον τόπο», δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτά μικρόφωνα» στο Πρακτορείο 104,9 fm, o βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, εκφράζοντας την ελπίδα η ηγεσία της ΝΔ να διεκδικηθεί από λίγους και ικανούς ανθρώπους.

«Ελπίζω να μην γίνει η λεγόμενη πασαρέλα υποψηφίων, να μείνουμε σε κάποιες λίγες υποψηφιότητες ικανών ανθρώπων και να γίνει μία επιλογή, όπως δημοκρατικά πρέπει να γίνεται πάντοτε σε όλες τις παρατάξεις, σε όλους τους πολιτικούς οργανισμούς», είπε ο κ.Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής της ΝΔ προανήγγειλε τη διενέργεια, στις 2 Οκτωβρίου, μιας εκδήλωσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΜΑΖΙ, μίας εθελοντικής οργάνωσης της οποίας προεδρεύει, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου.

«Τον προηγούμενο μήνα τον επισκεφθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη, του παρουσιάσαμε το ΜΑΖΙ και του ζητήσαμε, όταν έλθει στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί το κοινωνικό παντοπωλείο, κάτι που με χαρά δέχτηκε», είπε ο κ.Γκιουλέκας.

Η εκδήλωση θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς και κατά τη διάρκειά της ο κ.Βαρθολομαίος θα απευθυνθεί και θα έλθει σε επαφή με κάποιους από τους δικαιούχους της βοήθειας της οργάνωσης. «Όταν κάναμε το ΜΑΖΙ, ελπίζαμε ότι θα βοηθάμε 30-40-50 άτομα και σήμερα δυστυχώς βοηθάμε πάνω από 1500 άτομα», είπε ο κ.Γκιουλέκας διευκρινίζοντας, ότι το «ΜΑΖΙ» δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται μόνο στη βοήθεια ευαίσθητων ατόμων.