Στο κοινωνικό κράτος που οικοδόμησε το ΠΑΣΟΚ από την δεκαετία του ΄80 αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης.

«Το ανθρώπινο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης είναι έργο ΠΑΣΟΚ. ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, χιλιάδες δομές που στήριξαν την ελληνική οικογένεια στα πέτρινα χρόνια. Είναι εξοργιστικό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκατέλειψε όλες αυτές τις δομές στην τύχη τους από αδιαφορία και ανικανότητα», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε: «40.000 παιδιά θα μείνουν έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. 1.400 παιδιά με αναπηρία δεν θα έχουν φροντίδα τους επόμενους μήνες. Δομές που στηρίζουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τη φτώχια, κινδυνεύουν με κλείσιμο. 120.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν ξανά μόνοι. Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκεται αντιμέτωπο με την κατάρρευση. 25.000 εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει».

«Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ του δήθεν αριστερού αυτού κόμματος, που παριστάνει το νέο, αλλά είναι το τέλος του παλιού. Και έχει έρθει η ώρα να ξεμπερδεύουμε με αυτό» προσέθεσε η Γεννηματά και τόνισε:

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούν να είναι η τρίτη δύναμη. Η πυξίδα για να μη μπατάρει η χώρα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά για να βγούμε με ασφάλεια από την κρίση και να στηρίξουμε και πάλι και την Αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως την πολιτική που έχει στο κέντρο τον άνθρωπο».