Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM τις αντιδράσεις του συνδικάτου των εφημεριδοπωλών με αφορμή το άνοιγμα του επαγγέλματος και τη μείωση του αγγελιοσήμου δήλωσε:

«Ας καταλάβουν όλοι ότι τα όποια αποκτηθέντα προνόμια του παρελθόντος δεν μπορούν να ισχύουν σήμερα. Πρέπει να έχουμε εντατικότερη και σοβαρότερη δουλειά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σήμερα.

Όσοι δεν το καταλαβαίνουν πολύ φοβούμαι πως λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κοιτώντας με στενά περιθώρια την ιδιοτέλεια τους και το πώς αυτοί θα μείνουν αλώβητοι.

Όλοι μαζί πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την έκτακτη κατάσταση ανάγκης στην οποία βρισκόμαστε. Οι φίλοι εφημεριδοπώλες πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους, όπως έπρεπε να την αναθεωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και όλοι είδαμε τελικά τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την χώρα μας. Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η ασυδοσία, το άσυλο που τους δινόταν εδώ και καιρό υπήρχε γιατί ζυγίζοντας τα “υπέρ” και τα “κατά” είχαμε καταλήξει σε έναν τρόπο συνεννόησης. Τώρα όμως, που όλα είναι κατά, δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν την “βολεψιά” τους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν κάποια κόμματα εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση με τους προνομιούχους κλάδους ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε:

«Ας μην γελιόμαστε, αυτή την στιγμή κάποιοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις ανάγκες της χώρας για να ωφεληθούν να κάνουν τις … “καταθέσεις” τους.

Δεν είναι στιγμή για τέτοια πολιτικά παιγνίδια, να εκμεταλλεύονται κάποιοι τον πόνο και την δυστυχία του άλλου που πολύ εύκολα μπορεί να ερμηνεύσει πως φταίει ο τάδε ή ο δείνα.

Φταίμε όλοι μαζί που αφήσαμε την χώρα να καταντήσει εδώ. Τώρα αλλάζουμε ρότα για να σωθούμε – αν μπορέσουμε να σωθούμε – και δεν χρειάζονται οι τρικλοποδιές».