Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Δένδιας διασταύρωσαν σήμερα τα ξίφη τους για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και την επόμενη μέρα των εκλογών, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, κ. Φλαμπουράρης, διευκρίνισε πως «το μνημόνιο είναι ένα μέρος του προγράμματός μας το οποίο θα το εφαρμόσουμε. Από εκεί και πέρα το πρόγραμμά μας έχει και άλλα πράγματα».

Για τα μέτρα, επισήμαινε ότι είναι πολύ πιο ελαφριά από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο. «Δεν έχουμε ομαδικές απολύσεις, δεν έχουμε οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και κερδίσαμε το χρέος, το οποίο λέγανε ότι είναι βιώσιμο. Και όλη η κοινωνία, και όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος έλεγε ότι με αυτό το χρέος δεν βγαίνει από το λάκκο η Ελλάδα και η όποια ελληνική κυβέρνηση. Εμείς καταφέραμε να το αναδείξουμε, να το κάνουμε πανευρωπαϊκό θέμα», πρόσθεσε.

«Διεκδικήσαμε αυτό και αρχίζει η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους. Διεκδικήσαμε και πήραμε τα λεφτά από το πακέτο Γιουνκέρ. Διεκδικήσαμε και θα πάρουμε τις συνεργασίες που έχουμε και με την Παγκόσμια Τράπεζα και με την ΕΚΤ ώστε να λειτουργήσουν τα χρήματα αυτά για χρηματοδότηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», συμπλήρωσε.

«Το μνημόνιο το έχει υπογράψει αυτός που το έχει υπογράψει, έχει υπογραφή», ανέφερε από τη μεριά του ο υποψήφιος στη Β’ Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Για τη μετεκλογική πολιτική της ΝΔ σε περίπτωση που κερδίσει επισήμανε ότι στα θέματα που έχει υπογραφτεί το μνημόνιο, πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο, «κατά συνέπεια οφείλουμε να συνεργαστούμε για να φύγουμε το γρηγορότερο δυνατόν».

Εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του για τους 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και για την στάση τους στον πρώτο εκτελεστικό νόμο που θα έρθει. «Πάλι σε έξι μήνες εκλογές θα έχουμε;», αναρωτήθηκε.

«Έχουμε συζητήσει, έχουμε καταλήξει, αυτοί που έχουν μπει έχουν πλήρη συνείδηση ότι έχουμε να εφαρμόσουμε κάποια μέτρα τα οποία δεν είναι αρεστά και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε μια μάχη ούτως ώστε να απαλύνουμε τα αρνητικά από αυτά. Η μάχη θα δοθεί και για τις ομαδικές απολύσεις και για τα κόκκινα δάνεια», απάντησε ο κ. Φλαμπουράρης.

Και συνέχισε: «Θα προσπαθήσουμε και θα το πετύχουμε να μην γίνουν εκλογές σε μια εβδομάδα μετά από αυτές τις εκλογές. Άρα αν είμαστε και θα είμαστε πρώτο κόμμα, θα υπάρξει κυβέρνηση. Το τι είδους κυβέρνηση θα υπάρχει όπου κορμός θα είναι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν έχουμε την αυτοδυναμία, θα το δούμε πρώτο με βάση το τι δυνάμεις θα έχουμε, δεύτερον με ποια πολιτικά κόμματα θα μπούνε, τρίτο με τη συμπεριφορά των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων».

«Η πραγματικότητα είναι μια και σε αυτή πρέπει να σταθούμε. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Κριτής της οικουμένης είναι ο πατριάρχης Αλεξανδρείας, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση η οποία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δεν είναι θέμα να σκοράρουμε ο ένας εναντίον του άλλου», κατέληξε ο κ. Δένδιας.