Την πλήρη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας στα αιτήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», εξέφρασαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιώργος Χαρίσης κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης με το πανελλαδικό συντονιστικό των εργαζομένων.

Το συντονιστικό των εργαζομένων έθεσε στην αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας τα αιτήματά του για καταβολή των δεδουλευμένων μισθών, που είναι σε εκκρεμότητα, για συνέχιση του προγράμματος με δημόσιο χαρακτήρα και για χρηματοδότησή του, καθώς και για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν μετά τις εκλογές, νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

α) Την άμεση καταβολή από τα συναρμόδια υπουργεία, Εργασίας και Εσωτερικών, και από το ΙΚΑ, του υπολοίπου της προβλεπόμενης για το 2015 χρηματοδότησης.

β) Τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και μετά την 31-12-2015.

γ) Την ένταξη αυτού του προγράμματος και των εργαζομένων του στις διευθύνσεις ή υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ.

δ) Την ανανέωση από 1-1-2016 των σχέσεων εργασίας των ήδη 3.500 εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα με τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των διαδοχικά ανανεούμενων μέσω ΑΣΕΠ επί 13 διαδοχικά χρόνια ετησίων συμβάσεων εργασίας τους ορισμένου χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προσφέρουν ένα σημαντικό και ευρέως αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο σε δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένους και ΑμεΑ.