Αλλαγές επί της διαδικασίας της τηλεμαχίας προγραμματίζονται για το ντιμπέιτ των δύο πολιτικών αρχηγών την προσεχή Δευτέρα, μετά τις αντιδράσεις για την άχαρη και ασφυκτική τηλεμαχία της Τετάρτης, που τελικά δεν έδωσε απαντήσεις στους πολίτες για κρίσιμα ζητήματα.

Με στόχο να υπάρξει αυτή τη φορά ουσιαστικός πολιτικός διάλογος, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προσανατολίζονται στο να γίνει απευθείας διάλογος μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να είναι όρθιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να διατηρεί επιφυλάξεις.

Στις αλλαγές πιθανότατα θα ενταχθεί και η ώρα έναρξης της τηλεμαχίας, που αναμένεται τελικά να ξεκινήσει μία ώρα αργότερα, στις 22:00, υπολογίζεται ότι θα έχει διάρκεια δύο ώρες, ενώ θα προστεθούν και κάποια λίγα διαλείμματα για διαφημίσεις.

Τις ερωτήσεις αναμένεται να υποβάλλουν και πάλι έξι δημοσιογράφοι από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας (Mega, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Alpha, Star και Ε TV). Σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να αυξηθεί ο χρόνος που κρίθηκε ασφυκτικός στο ντιμπέιτ των επτά πολιτικών αρχηγών και προκάλεσε αντιδράσεις.

Πάντως, οι τελικές λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν τις επόμενες 48 ώρες.