Αιχμές κατά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου για το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν η δημοσιογράφος του καναλιού ρώτησε τον κ. Ξυδάκη

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου κ. Τζήμα για το τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια υπενθύμισε μια προηγούμενη δήλωση του κ. Βενιζέλου – ο κ. Βενιζέλος είχε αναφέρει σε συνέντευξή του πως το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο νου το παράλληλο νόμισμα – ο κ. Ξυδάκης απάντησε πως «ο κ. Βενιζέλος υπάρχει πολιτικά γιατί τον διασώζουν οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις που απαλείφουν την ευθύνη των υπουργών. Ο κ. Σαμαράς έσωσε τον κ. Βενιζέλο αλλά ας αφήσουμε καλύτερα τις διατυπώσεις των μεγάλων γιγάντων. Το παράλληλο πρόγραμμα θα βγει αύριο και θα το δούμε σειρά προς σειρά».

Όπως συμπλήρωσε εφαρμόσαμε πολλά από αυτά που είχαμε πει στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε κατάσταση χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και με μια Ευρώπη που ήθελε εξ’ αρχής να γδάρει το τομάρι του Τσίπρα και τους όμοιους τους σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε πως η διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χώρας δεν είναι περίπατος στην εξοχή. Προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο υπάρχει για τον λαό σου και την χώρα σου».

Βασικός άξονας του νέου προγράμματος, σύμφωνα με τον κ Ξυδάκη θα είναι η αποκάλυψη και το χτύπημα της διαπλοκής και των συμφερόντων, η αποκάλυψη της οικογενειοκρατίας και του φέουδου που δημιούργησε τόσα χρόνια αυτή τη φωλιά διαπλοκής κι έγινε εχθρός του λαού και του εργαζόμενου. Θα επιχειρήσουμε αυτό που δεν τόλμησαν ποτέ, να επαναφέρουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς στη θέση τους. Όλα αυτά τα χρόνια βιώνουμε την ατάκα του Τσιφόρου «κύριε υπουργέ δεν θέλουμε δουλειά, διορισμό ζητήσαμε».

Η απάντηση στα λεγόμενα του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε δια στόματος κ. Γεωργιάδη ο οποίος ισχυρίστηκε πως η οικογενειοκρατία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε 7 μήνες δεν έχει προηγούμενο. «Να αναφέρουμε το όνομα του κ. Γιώργου Τσίπρα στην ΕΡΤ, του συντρόφου της κυρίας Δούρου που διορίστηκε την μέρα που εφαρμόζονταν τα capital controls ή τα ονόματα τόσων άλλων συντρόφων. Η να ξεχάσουμε την φράση του κ. Καμμένου ο οποίος απευθυνόμενος στην κ. Χρυσοβελώνη είχει πει “μιλάς εσύ που έχουμε διορίσει όλο σου το σόι”» υπογράμμισε ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας.