Στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα συζητείται και ψηφίζεται στη συνέχεια ο εφαρμοστικός νόμος.

Στις 9:30 στο νέο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών ημερίδα με θέμα: «Πολιτικές και θεσμικό πλαίσιο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης). Διοργανωτές το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και η Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό Τμήμα.

Στις 10:00 στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Λεωφόρος Αθηνών 110) εκδήλωση με αφορμή την πρώτη τακτική δημοπρασία Διάθεσης Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κηρύξει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η πρώτη τακτική δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων (EUAs), θα πραγματοποιηθεί μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ. Η ποσότητα που θα δημοπρατηθεί είναι 1.100.000 EUAs.

Στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε.συνέντευξη Τύπου για τη συμφωνία και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ ΟΠΑΠ και Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου. 

Στις 13:30 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου Γιαννάκη Ομήρου. Στη συνέχεια, στις 14:00, θα δει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και μισή ώρα αργότερα, στις 14:30, τον υπουργό Εξωτερικών της Νικαράγουας, Samuel Santo Lopez.

Στις 16:00 η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 19:30 στο Σύνταγμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ

Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της πρότασης για το Τεχνολογικό Λύκειο.

Τα μεσάνυχτα λήγει και η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για όλους τους υποψηφίους.