Το σταυρόλεξο της Κοζάνης φαίνεται να επιχειρεί να λύσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς στην ίδια εκλογική περιφέρεια εκλέγονται τόσο η Ευγενία Ουζουνίδου, όσο και η Ραχήλ Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα έχει αποτελέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς από τη μία η κα Ουζουνόδου αποτελεί στενή συνεργάτιδά του επί σειρά ετών στην Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ από την άλλη η Ραχήλ Μακρή είχε σαρώσει στις ψήφους στις εκλογές του Ιανουαρίου στην Κοζάνη. Ωστόσο η κάθοδος με τη Λαϊκή Ενότητα συρρικνώνει εκ των πραγμάτων το εύρος των εδρών στις οποίες μπορεί να στοχεύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο να μείνει μία εκ των δύο βουλευτών εκτός της επόμενης Βουλής.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσανατολίζεται να «κατεβάσει» σε κάποια εκλογική περιφέρεια της Αθήνας τη Ραχήλ Μακρή, καθώς εκτιμάται ότι έχει μεγαλύτερη αναγνώριση και διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα και μπορεί να προσφέρει περισσότερα εάν μπει στην αρένα της εκλογικής περιφέρειας της πρωτεύουσας.