Το κυβερνών κόμμα είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις πέραν του τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ, όμως δεν διάλεξε ούτε μία από αυτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της «Λαϊκής Ενότητας» (ΛΑΕ) και πρώην αναπληρωτής υπουργός ‘Αμυνας Κώστας Ήσυχος στο ρωσικό, αγγλόφωνο κρατικό πρακτορείο «Σπούτνικ».

«Δεν ανήκουμε στο δογματικό κόσμο, όπου μπορεί να βρεθεί μόνο μία λύση. Είχαμε πολλές εκδοχές, αλλά δεν επιλέχθηκε ούτε μία από αυτές» δήλωσε ο Κ.Ήσυχος, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις άλλες εκδοχές λύσης του ελληνικού προβλήματος «συμπεριελάμβαναν τις πολυμερείς και διμερείς σχέσεις με τις χώρες των BRICS, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Ν.Αφρική και την επανεξέταση των σχέσεων της Ελλάδας με την ΕΕ και την ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στελέχους της ΛΑΕ, που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, το τρίτο μνημόνιο μπορεί να ακυρωθεί, ενώ στόχος του νέου κόμματος στις εκλογές θα είναι «να υπερασπιστεί το γνήσιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέστη μια πλήρη μετάλλαξη τους τελευταίους μήνες».

Κατά τον Κ.Ήσυχο, η ΛΑΕ διακήρυξε την ετοιμότητά της να σχηματίσει συνασπισμό με τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες απαιτούν την ακύρωση της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών.

«Θα εργαστούμε με οποιεσδήποτε πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν κύρος στο λαό και επιθυμούν να καταργήσουν το τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Ήσυχος, χαρακτηρίζοντας το 3ο μνημόνιο «αποικιακή πολιτική» και «άρνηση μεγάλου μέρους της κυριαρχίας, η οποία παραδόθηκε στους πιστωτές».