Την πρόθεσή του να ζητήσει συναντήσεις με την πρόεδρο της Βουλής αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, κατά την οποία έλαβε και επίσημα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

«Θέλω να επισκεφτώ και την πρόεδρο της Βουλής, να τη ρωτήσω για τη δύναμη των κομμάτων, να την παροτρύνω αν μπορεί να κάνει μια συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων. Να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μία σοβαρή λύση ώστε να αποφύγουμε όλα τα αρνητικά που μπορεί να προκαλέσει η εκλογική διαδικασία η οποία κατά τη γνώμη μου δεν βοηθάει σε τίποτε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε:

«Η κ. Κωνσταντοπούλου οφείλει να έχει άποψη και να μας την πει. Οφείλουμε να βρούμε τη λιγότερο επώδυνη λύση, ανεξάρτητα από το τι μας χωρίζει όλους».

Σημείωσε ακόμη ότι οι βουλευτές οφείλουν να μπορούν να εκφραστούν και να έχουν άποψη. Ο κ. Τσίπρας ενώ μιλούσε ως αρχηγός 149 βουλευτών, δεν εκπροσωπούσε αυτούς. Έκανε επίσης λόγο για πολυσύνθετο σκηνικό, για να προσθέσει πως «θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να δοθεί η δυνατότητα σε βουλευτές να εκφραστούν».

«Δεν είναι πρόκληση σε αποστασία, είναι ένα στοίχημα με τις ευθύνες», διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε επίσης ότι θέλει να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του, «να τον ρωτήσω και να συζητήσω και έναν σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή».

«Η ΝΔ δεν θέτει θέματα προσώπων», σημείωσε, ενώ σε ερώτηση για τον Γιάννη Δραγασάκη απάντησε πως «είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ξέρει τα οικονομικά, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, μπορεί να τον εμπιστευτεί η πλειοψηφία, είναι συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος άνθρωπος».

Σε ερώτηση για το αν θα εξαντλήσει το τριήμερο της διερευνητικής εντολής απάντησε:΅»Μπορεί και ναι μπορεί και όχι, θα εξαρτηθεί…».

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να ξεχνά η κυβέρνηση ότι είναι υπηρεσιακή από χθες». «Είναι στο μικροσκόπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης, τις επόμενες ώρες, θα συναντηθεί με τον κ. Θεοδωράκη και την κ. Γεννηματά.