Υπεραμύνθηκε του θεσμού της αποφυλάκισης κρατουμένων ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο κ. Παρασκευόπουλος ερωτηθείς για το θέμα της αποφυλάκισης των Γεωργιανών που κατηγορούνται για το φονικό της Ύδρας, επέμεινε στη θέση του ότι η νομοθεσία για απολύσεις κρατουμένων υπό όρους βρίσκεται σε ισχύ από το 1950.

«Οι υπό όρους αποφυλάκιση των ατόμων αυτών έγινε με παλιότερες διατάξεις και όχι με δική μου. Στηρίχτηκε σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η μία απόλυση έγινε με τις πάγιες ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν από το 1950 ενώ η άλλη απόλυση έγινε με ρυθμίσεις που ισχύουν τα τελευταία χρόνια και επαναμβάνονται από κάθε νόμο ο οποίος προκύπτει».

«Δεν μπορούν όσοι μπαίνουν στη φυλακή να μπαίνουν ισόβια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, ισχυριζόμενος ότι «το να απολύεται κάποιος από τη φυλακή πιο σύντομα ή αργά δεν έχει αντίκρυσμα στην υποτροπή που θα ακολουθήσει». Προς επίρρωση τούτου ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε έρευνες που «έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερη η ποινή, τόσο αποκοινωνικοποιείται ο άνθρωπος και αναπτύσσει μεγαλύτερη επιθετικότητα».

«Το να εγκληματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης» κατέληξε ο κ. Παρασκευόπουλος.