Ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, με σημερινή δήλωσή του, διαψεύδει τα όσα ανέφερε ο Γ. Ζορμπάς στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, περί αιτήματός του προς αυτόν για δέσμευση των λογαριασμών του Γ. Παπαμαρκάκη στο Λονδίνο.

Ανάλογη διάψευση είχε κάνει ο Γ. Σανιδάς και στις 23 Ιουλίου 2008, όταν και πάλι ο Γ. Ζορμπάς είχε αναφέρει το ίδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σανιδάς δήλωσε ότι, «τα ψεύδη του κ. Ζορμπά δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στον σημερινό Τύπο, φέρεται να επαναλαμβάνει, και μάλιστα διαφοροποιημένα, εκείνα τα οποία είχε καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 23.7.2008 και δη ότι είχε ζητήσει την συνδρομή μου για την δέσμευση των λογαριασμών Γ. Παπαμαρκάκη στην Αγγλία, για την υπόθεση ομολόγων. Τότε τον είχα διαψεύσει με δελτίο Τύπου, που είχα εκδώσει και στο οποίο παραπέμπω.

Επαναλαμβάνω ότι τα κατατεθέντα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση ομολόγων υπό του κ. Ζορμπά, σύμφωνα με τα οποία ζήτησε δήθεν την συνδρομή μου για δέσμευση των λογαριασμών Παπαμαρκάκη στην Αγγλία, και σύμφωνα επίσης με τα οποία εγώ δήθεν του απάντησα: «Ακόμα δεν αρχίσαμε να κάνουμε προκαταρκτική εξέταση, αίτημα θα κάνουμε;» είναι απολύτως ψευδή, καθόσον ουδεμία επικοινωνία είχε μαζί μου, έγγραφη ή έστω προφορική, απ’ ευθείας ή μέσω τρίτου, ο κ. Ζορμπάς για την υπόθεση αυτή».