Αναφορά στο τραγούδι «Το Γελαστό Παιδί», το οποίο έχει γραφτεί για τον Μάικλ Κόλινς, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του ιρλανδικού απελευθερωτικού κινήματος, και έχει μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, έκανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, αναφερόμενος στη διαφοροποίηση βουλευτών του κόμματός του στην ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής.

«Το γελαστό παιδί δεν θα επιτρέψω να το σκοτώσουν οι δικοί μας», σημείωσε ο κ. Παππάς, για να συμπληρώσει: «Ο Αλέξης Τσίπρας αντέχει όμως».

«Θα προχωρήσουμε με όρους Δημοκρατίας. Να βγάλει ο καθένας από το μυαλό του ότι μπορεί κινήσεις πίσω από τις πλάτες. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα», παρατήρησε.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και όχι τσαρλατανισμοί και ακροβασίες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο οποίος συμπλήρωσε πως «δεν μπορώ να έχω προνομιακό συνεργάτη κάποιον που είναι έξω από το κόμμα μου».

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη δεδηλωμένη του κόμματός του, αφού μετά την ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής στηρίζεται από λιγότερους από 120 βουλευτές που προβλέπει το Σύνταγμα.