Διαφωνίες με το μνημόνιο, αλλά από διαφορετική σκοπιά, εξέφρασαν σύσσωμοι οι ειδικοί αγορητές των κομμάτων στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

Για τρίτο μνημόνιο, που έχει χαρακτήρα αντιαπτυξιακό και υφεσιακό, και το οποίο εντείνει τις κοινωνικές αδικίες, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο Σπύρος Λυκούδης, από Το Ποτάμι, επισήμανε ότι η συμφωνία αποτελεί μια τελευταία ευκαιρία για να διατηρηθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Και σημείωσε ότι η περίσταση απαιτεί εθνική σύμπνοια την οποία, όπως είπε, «δεν βλέπω να κατανοεί η σημερινή κυβέρνηση μειοψηφίας».

Αντιλαϊκή συμφωνία που πρέπει να την αντιπαλέψει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός, χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. Εξάλλου, χαρακτήρισε ως «επίλεκτη μονάδα του Κεφαλαίου» τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως υποστήριξε, «ανέλαβε να προωθήσει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».

Ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ανέφερε πως «πρέπει να το ψηφίσουμε, να βρούμε είτε τη χρηματοδοτική γέφυρα, για εμάς δεν είναι προτιμητέα, είτε την πρώτη εκταμίευση βάσει των προαπαιτούμενων μέτρων, όπως έχουν έρθει στη δανειακή, για να πάει η Ελλάδα παρακάτω και να έρθει η επιθυμητή κανονικότητα στην Ελλάδα».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό άσκησε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, καθώς, όπως υποστήριξε, ο κ. Τσίπρας ξεγέλασε τον κόσμο προεκλογικά και στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμναν σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολούθησε. Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λάθη σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και για χαμένο χρόνο. Ο κ. Κουτσούκος σημείωσε ότι «θα ψηφίσουμε ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με τα προαπαιτούμενα».