Δεδομένες είναι οι πρόωρες εκλογές, καθώς κυβερνητικά στελέχη τάσσονται υπέρ του να στηθούν κάλπες μετά τη συμφωνία με τους δανειστές. Το μόνο που μένει ανοιχτό είναι ο χρόνος των εκλογών αν δηλαδή θα είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου ή ένα μήνα αργότερα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μίλησε χθες ευθέως για εκλογές το Φθινόπωρο, ενώ σε ανάλογο κλίμα ήταν και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι η ανάγκη μπορεί να υπάρξει εξ αντικειμένου και όλοι συνδέουν τις εκλογές με την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο.

Εκεί θα ξεκαθαρίσει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ και η αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας που ήδη ξεκίνησε προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιχειρώντας να καρπωθεί το Όχι στο δημοψήφισμα.

Το πλαίσιο του νέου κόμματους  περιέγραψε ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος τάχθηκε ευθέως υπέρ της δραχμής και κάλεσε στη «συγκρότηση ενός μεγάλου, δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου του Όχι για μια Ελλάδα εθνικά κυρίαρχη, χωρίς καταστροφική λιτότητα και χωρίς ταπεινωτική εποπτεία και έλεγχο, με δημοκρατία, με ανάπτυξη, με παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, για μια Ελλάδα με βαθιές προοδευτικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές με ορίζοντα και κατεύθυνση το σοσιαλισμό».

Στε ομιλία του σε εκδήλωση της ιστοσελίδας iskra στο Βόλο τόνισε το «“Όχι” του λαού και της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κόντρα σε όλο το εγχώριο και διεθνές οικονομικό πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο» δεν ηττήθηκε και ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί να φαίνεται ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε το Όχι του λαού σε Ναι, αλλά ο ίδιος ο λαός δεν έκανε το ίδιο, κρατάει το Όχι του ζωντανό και δεν μπορεί κανείς να το σβήσει από τη μνήμη του, ως μία πράξη υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του, της δημοκρατίας και της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Ταυτόχρονα οι επιθέσεις στην κυβέρνηση μέσω του iskra που στηρίζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε παραζάλη και προσπαθεί να χρυσώσει το «χάπι» της λεηλασίας, αναφέρει σε νέο του δημοσίευμα, ο ιστότοπος «Iskra», ο οποίος αντηχεί τις απόψεις της Αριστερή Πλατφόρμας.

«Καυτός ο Αύγουστος, αλλά πολύ πιο καυτά τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για τακτικές «καρότου και μαστιγίου» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο ιστότοπος κάνει λόγο για «κλιμάκωση της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλήματος της χώρας, την οποία εγκαινίασε το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ».

Αναφορικά με τα «κόκκινα δάνεια», το «Iskra» επισημαίνει ότι «οι δανειστές αξιώνουν άγριους εκβιασμούς και μαζικές εκποιήσεις ακινήτων και προκρίνουν την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις τράπεζες απευθείας σε επενδυτές – κοράκια».