Ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες 48 ώρες –ανάλογα με το πώς θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα – προανήγγειλε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον Βολφγκανγκ Σόιμπλε και όλους όσους απεργάζονται σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Μιλάμε για την Ελλάδα, δεν παίζουμε μπάσκετ. Τι σημαίνει time out και grexit για πέντε χρόνια» τόνισε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε πως: «Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες αλλά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έχουν εξουσιοδοτηθεί για να φέρουν μια έντιμη λύση. Δεν έχουμε εντολή να βγούμε από την ευρωζώνη. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μείνουμε στο ευρώ. Τώρα τι θα γίνει; Θα μας κατηγορούν πως η συμφωνία που θα κλείσουμε. Φάνηκε ξεκάθαρα ποιοι δεν μας θέλουν μέσα στο ευρώ. Αλλά φάνηκε επίσης πως πλέον η ευρωπαϊκή οικογένεια ξύπνησε και δεν ακολουθεί τις εντολές ενός ανθρώπου».

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ αποκάλυψε πως: «αύριο μεθαύριο θα έχουμε ανασχηματισμό. Δεν ξέρω τι απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός για την Ζωή Κωνσταντοπούλου» και συμπλήρωσε: «Αλλιώς συμπεριφέρεται μια κυβέρνηση με κατεύθυνση τον άνθρωπο και αλλιώς μια κυβέρνηση με κατεύθυνση τον τραπεζίτη. Δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο από αυτούς που ήταν οι επιβήτορες των Ελλήνων όλα αυτά χρόνια, βρισκόντουσαν μέσα σε λίστες διαφθοράς κλπ  Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο αλλά δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια εκείνων που μας θέλουν εκτός ευρωζώνης. Είμαστε μια κυβέρνηση τετραετίας και αφήστε μας να δώσουμε λογαριασμό όταν ξαναφτάσουμε τότε στις κάλπες».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Επικρατείας δεν παρέλειψε να αφήσει και μια αιχμή για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ελπίζω να μην έχουμε προσχώματα στο πόσο γρήγορα θα πρέπει να δουλέψει η Βουλή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να περάσουν όλα τα απαραίτητα προαπαιτούμενα».