Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα εξηγούν συνεπώς γιατί είναι επιβεβλημένο ένα ισχυρό Ναι την Κυριακή, σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τίς δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «είναι λυπηρό την τελευταία ημέρα της μόλις πενθήμερης εκστρατείας για το διχαστικό δημοψήφισμα που επέβαλε, ο κ. Τσίπρας να «ανακαλύπτει» τις απόψεις του ΔΝΤ για το χρέος. Απόψεις με τις οποίες δείχνει να συμφωνεί» .

Ο κ.΄Βενιζέλος τόνισε ότι οι απόψεις αυτές λένε ότι στο πεντάμηνο της δικής του διακυβέρνησης επιδεινώθηκαν όλα τα οικονομικά δεδομένα της χώρας που επηρεάζουν και τις προγνώσεις για τη δυναμική του χρέους και οδηγούν σε συμφωνημένες με την ευρωζώνη παραμετρικές αλλαγές ως συνέχεια της παρέμβασης του 2012 στο χρέος και δεν έχουν καμία σχέση με τις προεκλογικές ανευθυνότητες του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερών ενεργειών.

«Βρίσκονται στον αντίποδα των φτηνών λαϊκισμών που γίνονται στη Βουλή με την «επιτροπή» της κας Προέδρου της Βουλής και παραβιάζουν ανοικτές από το 2012 θύρες, με τη μορφή ρητών δεσμεύσεων του Eurogroup, που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έθεσε σε αμφισβήτηση οδηγώντας τη χώρα σε δημοψήφισμα με ληγμένο το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τμήμα του οποίου ήταν και η δέσμευση για περαιτέρω βελτιωτικές παρεμβάσεις στο χρέος», συμπλήρωσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι το χρέος είναι το εύκολο μέρος της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, γιατί η παρέμβαση του 2012 ( psi, κούρεμα, αναδιάρθρωση) έχει καταστήσει εύκολες και ασφαλείς τις επόμενες κινήσεις.

Αρκεί, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος να υπάρξει συμφωνία στα θέματα του πρωτογενούς ελλείμματος / πλεονάσματος και στα θέματα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, να ειπωθεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, από όσους έχουν συνηθίσει πέντε χρόνια στα εύκολα αντιμνημονιακά ψέμματα ως αντιπολίτευση και πέντε μήνες τώρα στα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα ως κυβέρνηση και από όσους οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και τις ουρές των συνταξιούχων.