Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ», ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «κάνουμε έναν πόλεμο χωρίς πολεμοφόδια».

«Ο κ. Τσίπρας μου θύμισε τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του», τόνισε και εξήγησε το σενάριο της επόμενης ημέρας μετά το δημοψήφισμα: «Οι άλλοι θα του κουνήσουν τα χαρτιά που έστειλε πριν μερικές μέρες και θα του πουν ότι έχει δεχτεί τη συμφωνία στο 95% που λέμε εμείς».

«Η Ελλάδα ποτέ δεν βρέθηκε σε τόσο αδύναμη διαπραγματευτική θέση. Οι δανειστές θα του δώσουν μια συμφωνία, στην καλύτερη περίπτωση, ίδια σαν κι αυτή που μας είχε προσφερθεί και ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο», περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης και εξήγησε:

«Από τη μία θα έχει τους ατάραχους δανειστές και από την άλλη θα έχει τους ψηφοφόρους που -στο ενδεχόμενο του “όχι”- θα έχουν πάρει μια συγκεκριμένη θέση, καθώς και τον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Λαπαβίτσα που θα τον πιέζουν να κάνει κι άλλες λεβέντικες και ηρωικές πράξεις. Και ο ίδιος προ του αδιεξόδου ακόμη και να μην έχει πρόθεση να μας πάει στη δραχμή, θα μας πάει δεμένους χειροπόδαρα, γλιστρώντας η Ελλάδα θα πάει προς τα εκεί. Κι αυτό είναι ένας ακόμη μύθος ότι δεν θα πάμε στη δραχμή. Θα πάμε έστω και παρά τη θέληση της κυβέρνησης».