Ο τουρισμός ενώνει τους Έλληνες δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου Hospitality Forum&Awards, που λαμβάνει χώρα στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη διάρκεια της παρουσίασης των βασικών γραμμών του εθνικού σχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό .

Ο ελληνικός τουρισμός «βαδίζει καλά», ανέφερε η κ. Κουντουρά, επικαλούμενη στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τρίμηνο του έτους οι αφίξεις κινούνται με άνοδο 45%, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Απευθυνόμενη στους επαγγελματίες του κλάδου, ανάφερε ότι το υπουργείο προσπαθεί να ξεκλειδώσει ευρωπαϊκούς πόρους που θα διατεθούν για ανάπτυξη των ιδιωτικών επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο κινείται στην κατεύθυνση της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως επίσης και στο άνοιγμα νέων αγορών που θα τονώσουν το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Στην παρέμβαση του ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει τις σωστές αποφάσεις, αναφορικά πάντα με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας. Οπως είπε ο κ. Βασιλικός η μέχρι τώρα αναμονή έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στον τουριστικό κλάδο αλλά και μια αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ο καθηγητής τουριστικής ανάπτυξης του πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας σημείωσε, ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας και στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει πραγματική στήριξη, που μέχρι τώρα δεν έτυχε. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για έλλειμμα στρατηγικής τόσο σε επίπεδο επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας των τουριστικών δομών.

Φέτος η TUI θα φέρει στην Ελλάδα 2,2 εκατομμύρια τουρίστες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Hellas Μιχάλης Μαυρόπουλος επισημαίνοντας ότι «αυτά τα μεγέθη θα μπορούσαν να είχαν εκτοξευτεί». Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να στοχεύει στα 35 εκατομμύρια τουρίστες προκειμένου να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την Τουρκία.