Ένα νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, με τις περιφερειακές διευθύνσεις και υπηρεσίες και ένα διαφορετικό σύστημα διοίκησης, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, καθιέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Συγκεκριμένα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε από το Αρχηγείο ευρεία τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των 14 Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και τους τοπικούς διευθυντές, κατά την οποία δόθηκαν οδηγίες, από τον κ. Πανούση και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, που σχετίζονται με την εφαρμογή του στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού, την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα και την κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι στόχοι, που θα πρέπει να αξιολογούνται από τις καταγραφές των στοιχείων, ο σχεδιασμός και η αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε με τη νέα δομή να αναβαθμιστεί το περιβάλλον ασφάλειας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε περιοχής.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης εκτιμήθηκαν από τον κ. Πανούση και τα επιτελεία ως ιδιαίτερα εποικοδομητικά, ενώ τα συμπεράσματα που εξήχθησαν θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν, στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού.