Στους διεκδικητικούς αγώνες για την κατάκτηση της πλήρους ισότητας και την κατάργηση των διακρίσεων του σεξουαλικού προσανατολισμού αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού.

Αναφορικά με το Athens Pride που πραγματοποιείται απόψε η ανακοίνωση επισημαίνει πως «Τη στιγμή που τα φαινόμενα σεξιστικής βίας πολλαπλασιάζονται στην κοινωνία, – όπου νέα παιδιά κακοποιούνται ψυχικά και σωματικά στο σχολείο από συμμαθητές και δασκάλους λόγω των σεξουαλικών τους προτιμήσεων ή που νέοι και νέες στο χώρο εργασίας τους αναγκάζονται να κρύβουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα υπό το φόβο της απόλυσης – , εμείς δεν έχουμε περιθώριο να κλείνουμε τα μάτια. Η κοινωνική περιθωριοποίηση, η βία απέναντι στους ανθρώπους με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, όπως επίσης και η εμπορευματοποιημένη καρικατούρα τους που προβάλλεται στα ΜΜΕ, αποτελούν αναμφίβολα εκφάνσεις ακραιφνούς κοινωνικού ρατσισμού».

Η Νεολαία Συνασπισμού συμμετέχειστο Athens Pride διεκδικώντας την ισότητα όλων των πολιτών. «Σπάμε τη σιωπή και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάρριψη και του τελευταίου ψήγματος σεξισμού και ομοφοβικών αντιλήψεων που μπορεί να διαπερνά τις κοινωνικές και πολιτικές μας σχέσεις.»