Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι έφτασε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος για να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέφτασε στη Βουλή κρατώντας έναν φάκελο με δημοσιεύματα της Realnews, συνοδευόταν από τον δικηγόρο του, ενώ ήταν φανερά ευδιάθετος και συζήτησε για αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την αίθουσα.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε παρά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων να αποκαλύψει το περιεχόμενο της κατάθεσης του, αλλά είπε ότι «είναι άλλη μία μάχη. Θα την δώσω. Στην πολιτική πρέπει να τα περιμένεις όλα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι όλο αυτό το διάστημα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων επικοινωνούν μαζί του και τον ρωτούν για την πορεία της υπόθεσης και παράλληλα άφησε αιχμές για τους διαδόχους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά την άποψη του η πορεία της εξέλιξης της σύμβασης από το 2001 και μετά «έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» και θεωρεί ότι η Επιτροπή Εξοπλισμών που θα την διερευνήσει «έχει πολλή δουλειά να κάνει».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σχολίασε και την πολιτική επικαιρότητα και ειδικότερα τα όσα συμβαίνουν με το κίνημα των «Αγανακτισμένων». «Νομίζω ότι έχει γίνει μόδα», είπε ο πρώην υπουργός.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς ένιωσε περνώντας μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός απάντησε με νόημα ότι «δεν κατάλαβα ότι ήταν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ήταν πολύ άδεια».