Καταθέτει από τις 2 και μισή το μεσημέρι στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος πριν αρχίσει την κατάθεση του, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους πως βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε: «Άλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις».

Χαρακτηριστικό της στάσης που προτίθεται να κρατήσει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην Επιτροπή είναι το δηκτικό σχόλιο που έκανε στους δημοσιογράφους: «Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και την αναβάθμιση τριών ακόμα υποβρυχίων», σχόλιο που ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τους διαδόχους του στο υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέθεσε στην Προανακριτική χρονολόγιο της σύμβασης των υποβρύχιων δίνοντας έμφαση στις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ και υποστηρίζοντας ότι, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ληφθεί από όλα τα αρμόδια συλλογικά όργανα. «Πέρα από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, όλα όσα αφορούν το γερμανικό υποβρύχιο αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του πολεμικού Ναυτικού, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο», φέρεται να είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.