Στοιχεία και μετρήσεις που καταδεικνύουν νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, προσκόμισε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.
Με βάση σχετικά πορίσματα του 1999 και του 2006 αλλά και ύστερα από πολυετή έρευνα που έκανε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής παρουσίασε μετρήσεις σε δείγματα προερχόμενα από την περιοχή της Θεσσαλίας, με τις οποίες όπως είπε τεκμηριώνεται η νοθεία.

Ο κ. Σούρλας υποστήριξε ότι οι Ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται ναυτιλιακό πετρέλαιο αντί για κίνησης το οποίο είναι υψηλό σε περιεκτικότητα θείου και νερού και προς ενίσχυση της καταγγελίας του παρουσίασε μέτρηση από δείγμα καυσίμου που, όπως εξήγησε στην επιτροπή Θεσμών, εξωθεσμικά συνέλεξε δικός του άνθρωπος.

Τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκαλούν αίσθηση, καθώς έβγαλαν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και περιεκτικότητα σε θείο 900 mg, αντί για 10mg που προβλέπει ο νόμος!

Κατόπιν των καταγγελιών του κ. Σούρλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι η επιτροπή ανοίγει το φάκελο της υπόθεσης και θα αναζητήσει στοιχεία από κάθε πηγή. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης υποστήριξε ότι ενδεχομένως να πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διαλεύκανση της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Όπως είπε στην επιτροπή ο κ. Σούρλας, από το 2004 έχει υποβάλλει 14 ερωτήσεις, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη αλλά απαντήσεις δεν πήρε ποτέ κι από κανένα…