Αρχίζει στις 9:00 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η δεύτερη ημέρα του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 19/5.

Στις 11:00 στο ξενοδοχείο Athens Imperial η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου. Στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τη «Μαύρη Βίβλο» των επιπτώσεων από την εφαρμογή του Μνημονίου, καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τις 12:00 έως τις 16:00 στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας Απόστολο Ταμβακάκη. Μία ώρα αργότερα το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Στις 15:45 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», χαιρετισμός του υφυπουργού Υποδομών Σπύρου Βούγια, στο 3ο συνέδριο InfoCom Green ICT 2011 «Οι πράσινες τεχνολογίες ως μοχλός ανάπτυξης».

Στις 20:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη 15η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση που διοργανώνει το Economist.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας η σημερινή, σε ανάμνηση της ίδρυσης το 1865 της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ενωσης που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ενωση. Συμμετέχοντας στον εορτασμό το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ θα λειτουργήσει σήμερα και αύριο  με διευρυμένο ωράριο από τις 9:00 έως τις 19:00. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα για δεύτερη ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείων Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Νικόλαου Λίτινα. 

Εκθεση για τον διαχρονικό συγγραφέα με βιβλία δικά του, αλλά και όσων έχουν γράψει για εκείνος, καθώς και με οπτικά υλικό για τη ζωή και τέργο του, διοργανώνει με αφορμή τα πέντε μαθήματα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, η Στοά του Βιβλίου, στο πλαίσιο του 14ου κύκλου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Η έκθεση ξεκινά μαζί με τα μαθήματα του νέου κύκλου και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου.