Να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος – ο οποίος κατέθεσε αυτόνομο πόρισμα για την υπόθεση Siemens – μετά τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, και «είπε ότι πιεζόταν από τον Κ. Σημίτη ώστε να μην ακολουθήσει διαφανείς διαδικασίες για τις κρατικές προμήθειες».

Ανέφερε ότι σήμερα ξεκινάει η διαδικασία γι’ αυτό, με αποδεικτικά στοιχεία τα όσα είπε ο κ. Καστανίδης. «Είναι η ώρα να ανοίξουν τα στόματα, να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοί ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, από ποιούς πήραν εντολές και γιατί. Γιατί, αν μελετήσετε το πόρισμα, περιέχει τις εταιρείες για την περίπτωση των υποβρυχίων, θα βρείτε τροφοδότες λογαριασμούς που πλήρωσαν τα Λέοπαρντ, διαδρομές χρημάτων με ενδιάμεσους, οι οποίοι κανόνιζαν το σύνολο των υποθέσεων που απασχόλησαν τη Μεταπολίτευση», είπε.

Ακόμη ανέφερε ότι πλέον έχουμε τις αποδείξεις πως ήταν αλήθεια αυτά που έλεγε ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος προσγειωνόταν στο Κορακοχώρι Ηλείας για να συναντήσει τον κ. Σημίτη το 2003, πριν υπογραφούν οι συμβάσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε με τον αδερφό του Σπύρο Σημίτη από το ίδρυμα Ρόζενμπεργκ και αυτό χρηματοδοτείτο από τα μαύρα ταμεία της Siemens. «Να πώς είναι το σύστημα της διαπλοκής και από ποιους κατευθύνεται», ανέφερε.

Καταλήγοντας, ο Π. Καμμένος είπε ότι εκτός από τα πολιτικά «CDS» υπάρχουν τα οικονομικά, «που λήγουν στις 22 Μαΐου» και πρέπει να μαθευτεί ποιοι τα πήραν που τα πούλησαν ποιος είναι από πίσω και ποιος θα εισπράξει τα 27 δισ. δολάρια.