«Θα ήταν πολύ διαφορετική θέση της Ελλάδας σήμερα, αν είχαν φροντίσει οι πολιτικοί, στα χρόνια που πέρασαν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο έθνος και το μέλλον του, αλλά και απέναντι την ιστορία. Δεν το έκαναν και για αυτό είμαστε κατηγορούμενοι σήμερα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για την υπόθεση της Siemens.

Απευθυνόμενος δε προς τα κυβερνητικά έδρανα, είπε ότι «αύριο, όμως, θα είστε κατηγορούμενοι εσείς κι όχι ο ελληνικός λαός», με αιχμή το θέμα της αξίωσης αποζημιώσεων από την γερμανική εταιρεία.

Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως οι Γερμανοί καταλεηλάτησαν την Ελλάδα, δεν μας «φόρτωσαν» μόνο με τη Siemens, αλλά και με τα «καπέλα» από τα Λέοπαρντ, τη ΜΑΝ, τα υποβρύχια και ότι έχει σχέση με τις προμήθειες από αυτούς.

«Δεν μας χρωστάνε μόνο το χρυσό της Ελλάδας, ούτε μόνο τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά όλα αυτά τα καπέλα», πρόσθεσε, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έρευνα, με σύγκριση των τιμών των προμηθειών από τη Ζήμενς και τις άλλες γερμανικές εταιρείες από την χώρα μας και τις άλλες χώρες, ώστε «να βρει τα καπέλα».

Πρόσθεσε ότι στην Γερμανία βγήκε πόρισμα, που αναφέρει ότι 12 δισ. «πήγαν» σε κόμματα, για να αναρωτηθεί: «ποια ήταν τα κόμματα τότε, αφού δεν είναι το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός;» και να προσθέσει: «Σας φτύνουν και λέτε ότι βρέχει. Δεν έγινε ποτέ έρευνα σε ταμεία και σε ταμίες».

Εκτίμησε ακόμη, ότι ο κ. Χριστοφοράκος «τον οποίο αφήσαμε να φύγει», είναι υπό την προστασία της γερμανικής κυβέρνησης για να μην μιλήσει και πει αυτά που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους Γερμανούς.

Αναφορικά με την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως η Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν βοήθησε σ’ αυτήν, αλλά αντιθέτως στο κουκούλωμα και την συγκάλυψη, αφού – όπως είπε – ο ανακριτής ζήτησε από την κα Τσακάλου να του στείλει ό,τι θέλει εκείνη, «αντί να μπει με ένα φορτηγό να πάρει τα στοιχεία».

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ενώ απέστειλε πολυσέλιδο δελτίο Τύπου δεν βρήκε λέξη να πει για το Θ. Τσουκάτο, λες και δεν ήταν ο «στρατηγός» στο κόμμα, ούτε για τον Τ. Μαντέλη, λες και δεν ήταν ο στενότερος συνεργάτης του.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι το κόμμα του και ο ίδιος ζητούσε να κληθεί από την Εξεταστική ο κ. Σημίτης και η πλειοψηφία αρνήθηκε, «γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία», όπως και η ΝΔ (αρνήθηκε) γιατί – όπως είπε – τότε ζητούσε (ο κ. Καρατζαφέρης) να έρθει και ο κ. Καραμανλής για το Βατοπέδι.

«Δεν συμφώνησαν τα κόμματα. Αυτά πληρώνουμε σήμερα», είπε και επικαλέστηκε την παραίνεση του Όλι Ρεν για συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας μας, για να «υπενθυμίσει» ότι ο ίδιος ζητούσε να «καθίσουν όλοι να μιλήσουν, πριν μας το επιβάλουν απ’ έξω».