Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκαλεί η απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να καταψηφίσει το 40ωρο στο δημόσιο τομέα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ σημείωσε πως «είναι θέμα δικαίου, καταρχήν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλεύουν τις ίδιες ώρες εβδομαδιαίως με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους».

Σε ότι αφορά στη στάση της ΝΔ ανέφερε: «Έμεινα έκπληκτος από την τοποθέτηση της ΝΔ διά του αρμοδίου τομεάρχη κ. Ζώη, ο οποίος έθεσε μερικά δευτερεύοντα ζητήματα ως επιχειρήματα, για να τεκμηριώσει την αρνητική στάση της ΝΔ απέναντι στο 40ωρο».

Στον ίδιο σταθμό ο κ. Ζώης σχολίασε: «Η ΝΔ αντιμετώπισε το άρθρο 41, που προτείνει την παράταση εργασίας κατά μισή ώρα ημερησίως και δυόμισι ώρες εβδομαδιαίως, με σκεπτικισμό. Πιστεύω ότι ο καθένας, στο μέτρο που μπορεί, θα έχει την δύναμη και την απόφαση να προσφέρει.

Αρκεί να μας αποδείξετε κύριε υπουργέ, είπα απευθυνόμενος στον κ. Ραγκούση, πώς προκύπτουν οι 45.000 θέσεις που εξοικονομεί το δημόσιο από αυτή την ρύθμιση. Μέχρι τότε και όσο δεν το κάνει η κυβέρνηση, εμείς είπαμε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη διάταξη. Εμείς θα ρωτήσουμε σήμερα στην ακρόαση φορέων τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αν ισχύει συλλήβδην το 37,5ωρο σήμερα στο δημόσιο. Αν δεν ισχύει, γιατί δεν ισχύει.

Η γενική ισοπεδωτική αντιμετώπιση όσων εργάζονται στο δημόσιο, με σημείο αναφοράς τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ακριβώς για να ενισχύσουμε τα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, μας βρίσκει αντίθετους. Είναι μια λαϊκίστικη στάση που δε βοηθά, επιδεινώνει τα πράγματα».