Σωστή θεωρεί ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ., Αναστάσιος Καρυπίδης, την απογραφή στην ελληνική οικονομία που έκανε το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Για μένα ήταν σωστή η απογραφή, διότι ανέλαβε μια κυβέρνηση κι έπρεπε να ξέρει τι ακριβώς έχει πάρει, τι οφείλουμε», είπε ο κ. Καρυπίδης στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.

Σε ερώτηση αν ήταν «έγκλημα» η απογραφή και για τις δηλώσεις που έκαναν για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης και ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο κ. Καρυπίδης απάντησε αιχμηρά λέγοντας ότι «όταν κατεβαίνουν από το άλογο κάποιοι λένε διάφορα πράγματα. Εμένα μου αρέσουν όταν είναι πάνω στο άλογο να λένε ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος και άμα δεν συμφωνούν να αποχωρούν, να παραιτούνται και να φεύγουν».

Ο κ. Καρυπίδης επισήμανε ότι το 2004 κανένας στη Ν.Δ. δεν ήταν κατά της απογραφής και τόνισε πως το έργο του Κώστα Καραμανλή ήταν θετικό, με τα λάθη του.

«Γι αυτούς που γίνονται μετά Χριστόν προφήτες, όποιος και να είναι δεν συμφωνώ. Εγώ είμαι βουλευτής. Εκλέγομαι από το λαό των Σερρών. Ο κ. Σαμαράς είναι πρόεδρος της Ν.Δ., τον σέβομαι, τον ακολουθώ, τον εκτιμώ, πειθαρχώ στη Ν.Δ. Το τι λέει ο κ. Λαζαρίδης ή κάποιος σύμβουλος είναι δικό του θέμα. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνώ κι εγώ με το είπε ο κ. Λαζαρίδης ή ο ένας και ο άλλος. Λέω την άποψη μου όμορφα και ελεύθερα».