Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η κόντρα για τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στη Χουριέτ ότι «όταν οι Έλληνες τεμπέλιαζαν, οι Τούρκοι δούλευαν». Παρά το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανακοίνωσή του διέψευσε τις δηλώσεις, η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της, εξαπέλυσε νέα επίθεση στο Θεόδωρο Πάγκαλο αναφέροντας χαρακτηριστικά «Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε”, αντί να μασά ακόμα και τα λόγια του, να μας πει ρητά και ξεκάθαρα:

– Χαρακτήρισε –ναι ή όχι;- κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, τους Έλληνες τεμπέληδες;»

Όπως ήταν φυσικό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση και με νέα ανακοίνωση του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Γιάννη Μιχελάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει τι να αφήσει και τι να πιάσει. Το μόνο που γνωρίζει είναι κατά καιρούς να επιτίθεται προσωπικά σε μέλη της Κυβέρνησης. Είναι το νέο ήθος Σαμαρά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως δηλώσαμε εξ αρχής δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο, όπως αρχικά ισχυρίστηκε η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει η προσφώνηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, η οποία έχει μια συνέχεια και έναν λογικό ειρμό που οι πλαστογράφοι δεν μπορούν, βέβαια, παρά να παραποιήσουν.

Τώρα για το αν ήταν πατριωτικά αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος στην Κωνσταντινούπολη, ομιλών προς δεκάδες εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας, είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος της ομιλίας του κάλυψαν ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Οι Έλληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης είναι, βέβαια, πολύ πιο αρμόδιοι για να κρίνουν ποιος μιλά πατριωτικά από τα ακροδεξιά “τσικό” της δημοσιογραφίας, στα οποία έχει ανατεθεί η εκπροσώπηση της ΝΔ. Ας ασχοληθούν με κάτι σοβαρότερο, όπως το “Ζάππειο 2”, που αδίκως περιμένουμε τόσο καιρό».