Να καταδικάσει την κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου από τους συμβασιούχους κάλεσε τον Νικήτα Κακλαμάνη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL FM. Ο κ. Καμίνης είπε μεταξύ άλλων ότι «ο δήμος δεν επιτρέπεται να καθίσταται όμηρος για μία διαμάχη η οποία δεν τον αφορά».

«Δεν καταλαβαίνω», πρόσθεσε, «πώς η ΝΔ, πώς όλα τα πολιτικά κόμματα παρέλασαν από το κατειλημμένο δημοτικό μέγαρο επιδοκιμάζοντας ουσιαστικά την κατάληψη, πώς ο κ. Κακλαμάνης επιδοκιμάζει αυτή την κατάσταση, ο οποίος δεν βγαίνει ανοιχτά να την καταδικάσει.

Είναι κι αυτός ένας από τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της κατάστασης. Υπάρχει ένα σύστημα μέσα στο δήμο, ένα κατεστημένο, το οποίο δε βλέπει με καλό μάτι την παρούσα δημοτική αρχή.

Υπάρχουν, επίσης, τα πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν τις δικές τους σκοπιμότητες. Εγώ περιμένω από τον απελθόντα δήμαρχο να καταδικάσει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου και την ομηρία στην οποία βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες με την ιστορία των παιδικών σταθμών».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη, ότι εκτός από το Δημαρχιακό Μέγαρο υπάρχει πρόβλημα και με τους παιδικούς σταθμούς. «Οι παιδικοί σταθμοί προσφέρουν υπηρεσίες σε 3.700 παιδιά. Είναι απαράδεκτο τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους να κρατούνται όμηροι για μία υπόθεση η οποία δεν αφορά το δήμο», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.