«Λέτε ότι το 95% των εσόδων σας προέρχεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Προφανώς δεν μετράτε τα χρήματα που ζητάτε από τους ασθενείς να πληρώσουν για αναβάθμιση θέσης που αποτελούν κανόνα.

Δεν μπαίνει κανείς έτσι για χειρουργείο στο Ωνάσειο, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα», δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προκαλώντας αίσθηση και εξηγώντας ότι αυτή είναι η μόνη επιλογή για να πάρουν σειρά νωρίτερα όσοι πρόκειται να εγχειριστούν.

Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ίσως, προκάλεσε η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του νοσοκομείου, που επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι η καταγγελία του βουλευτή είναι πέρα για πέρα αληθινή.

«Δυστυχώς ελέχθη και το θέμα της αναβάθμισης θέσης. Ναι, αυξάνει τα έσοδά μας κατά 12,4% ετησίως», είπε αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος ζήτησε να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατάλογος με τα αρχικά των ασθενών που μπήκαν χωρίς αναβάθμιση κι εκείνων που μπήκαν με την αναβάθμιση των 5.000 ευρώ. Κι αν προκύψει ότι όσοι δεν πλήρωσαν εκτέθηκαν σε κίνδυνο της υγείας τους, να δούμε πώς θα το μαζέψουν…