Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποκρισία και εντυπωσιοθηρία καταλογίζει στη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποβρυχίων.

«Για άλλη μια φορά η ΝΔ, με τη δήλωση του κ. Μιχελάκη διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα, προσπαθώντας προφανώς να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα. Εκτός από τη προφανή υποκρισία, παραβιάζει και ανοιχτές θύρες, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε παρότρυνση από τη Ν.Δ.» αναφέρει στη δήλωση του ο Γιώργος Πεταλωτής

«Για να υπάρχουν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, κατά τον κ. Μιχελάκη, η Κυβέρνηση, με την ξεκάθαρη θέση και εντολή για πλήρη διερεύνηση κάθε υπόνοιας σκανδάλου, είναι αυτή που πέρα από τη φθηνή εντυπωσιοθηρία της ΝΔ, προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων και σε όλα τα επίπεδα», συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με βάση αυτές τις αρχές και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφορά μας είναι σαφής», σημειώνει ο Πεταλωτής και εξηγεί: «Η ΝΔ επιλέγει τη φθηνή εντυπωσιοθηρία, ενώ εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο». Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει, πολλές φορές, το πως εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και καταλήγει:

«Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή».